Ядрената риторика не стихва.  Бившият руски президент Дмитрий Медведев отново

...
Ядрената риторика не стихва.  Бившият руски президент Дмитрий Медведев отново
Коментари Харесай

Ядрената риторика не стихва: Медведев пак кара Украйна да настръхва

Ядрената реторика не стихва.  Бившият съветски президент Дмитрий Медведев още веднъж насочи предизвестие към Украйна. По думите му всевъзможни украински офанзиви против ракетни площадки в Русия с оръжия, доставени от Съединени американски щати и техните съдружници, основават условия за нуклеарен отговор от страна на Москва.

Медведев, в този момент заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, сподели, че някои украински военни командири обмислят да ударят ракетни площадки в Русия. Атаките ще бъдат осъществени с доставени от Запада ракети с огромен обхват.

Той не назова имената на командирите, нито разкри повече детайлности за хипотетичния проект

„ Какво значи това? Означава единствено едно, рискуват да се натъкнат на действието на параграф 19 от основите на държавната политика на Русия в региона на нуклеарното въздържане “, написа Медведев в приложението за известия Telegram.

Деветнадесети параграф от нуклеарната теория на Русия от 2020 година дефинира изискванията, при които съветски президент би обмислил потреблението на нуклеарно оръжие:

Най-общо като това е отговор на нахлуване с потребление на нуклеарни или други оръжия за всеобщо заличаване. Ядрен отговор има и при потреблението на стандартни оръжия против Русия, „ когато самото битие на страната е сложено под опасност “.

Медведев особено загатна точка „ ж “ от параграф 19. Той се занимава с нуклеарния отговор на нахлуване с стандартни оръжия.

Медведев постоянно плаши Украйна

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев сподели в обява в Telegram, че в случай че западните страни решат да основат военна база в Украйна, Русия ще я нападна.

Той  разяснява квалифицираната Декларация на Европейския съюз за гаранции за сигурност на Украйна. И съобщи, че документът разрешава на Киев да подписва съглашения с други страни за доставки на оръжие. Както и за военно образование и финансиране на военни стратегии. А също и за основаване на военни бази, съобщава News.bg.

„ И тук въпросът е по какъв начин ще поясняват член 5 от Вашингтонския контракт. С други думи, когато Русия нанесе удар по такава база (което неизбежно ще се случи, защото личният състав въз основата е пристигнал преднамерено да се бие против нас), дали страните от Алианса са подготвени да отмъстят групово на страната ни за унищожаването на база, основана от страна от НАТО? “ заключи Медведев.

Медведев постоянно е бил извънредно нападателен и застрашителен във връзка с дейностите на Русия по отношение на Украйна.

По-рано той съобщи, че в случай че Киев получи пари от Съединени американски щати, ще потекат нови реки от кръв.

„ Киев ще получи пари от Съединени американски щати, в случай че не в този момент, то през идната година, с цел да продължи „ бизнесът на войната “.

“Администрацията и тяхното уплашено развъждане, несъмнено, ще получат парите. Не в този момент, а през новата година. За да продължат бизнеса във войната непременно. И за тази плячка ще потекат нови реки от кръв. А отговорността за това е на семейство Байдън и всичките им (…) от Бандера “. Написа още Медведев.

В отговор на думите на украинския президент Владимир Зеленски за хипотетичната връзка сред Хамас и Русия той съобщи също, че „ е безсмислено да се приказва с наркомани на езика на разсъдъка “.

“Зеленски сподели, че Русия стои зад придвижването Хамас. Безсмислено е да се приказва с наркозависимите на езика на разсъдъка, да се приканват да употребяват мозъка си. Те не са там, те са изгорени под въздействието на бял прахуляк ”, написа политикът в канала си в Telegram.

Затова, продължи той със жлъч, „ би трябвало да отговорим по този начин: „ Ислямска страна “ е обичаен сътрудник на украинския режим, изпълняващ своите терористични задачи от самото начало. Медведев придружи обявата с фотоколаж, изобразяващ Зеленски като ислямист с въстаник, изравен зад него.

Източник: БГНЕС

Още вести четете в категорията Свят 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР